Eläinlääkäripäivät virtuaalialustalla

Rekisteröityminen ja käyttäjätili

Eläinlääkäripäiville ilmoittautuneet saavat 1.12.2021 kutsun Liveto-virtuaalialustalle, jonne pitää ensin luoda käyttäjätili klikkaamalla "Kirjaudu sisään" tai "Tili", jotta voi osallistua virtuaalitapahtumaan. Sähköpostiosoite tulee vahvistaa sähköpostiin toimitetun aktivointilinkin kautta sekä samalla täyttää käyttäjän ja profiilin tiedot. Huomaathan, että virtuaalialustalle tulee kirjautua samalla sähköpostiosoitteella kuin se, jolla olet ilmoittautunut Eläinlääkäripäiville.

Käyttäjätilin luomisen jälkeen Eläinlääkäripäivien alustalle pääsee suoraan oman käyttäjätilin kautta. Alustalle pääsee myös tämän sivuston yläreunassa sijaitsevasta punaisesta painikkeesta tai suoralla linkillä https://events.liveto.io/events/elainlaakaripaivat-2021

Yleisiä ohjeita

* Suosittelemme käyttämään tietokonetta virtuaalitapahtumaan osallistumiseen, koska mobiilissa ei tueta kaikkia toiminnollisuuksia.
* Suosittelemme käyttämään Chrome-selainta, mutta alusta toimii myös Firefox- ja Edge-selaimilla. Varmista myös, että selain on päivitetty. Muilla selaimilla tai vanhentuneilla versioilla virtuaalikokemus voi heikentyä.
* Älä pidä muita ohjelmistoja tai välilehtiä auki tapahtuman aikana.
* Jos haluat osallistua verkostoitumishetkiin, varmista, että käytössäsi on riittävä verkkoyhteys. Verkkoyhteyden on hyvä olla langallinen ja vähintään 5mbs/2mbs. Paras laatu saavutetaan vähintään 30mbps/10mbps-yhteydellä.
* Jos koet ääni- tai kuvaongelmia, kirjaudu ulos sekä päivitä tai uudelleenkäynnistä selainikkuna. Varmista myös, että ongelma ei ole palomuurissasi, mikäli esimerkiksi osa sisällöstä jää näkymättä tai koet muita teknisiä ongelmia.
* Palomuurit saattavat haitata virtuaalialustan toimintaa, joten parhaan toimivuuden takaamiseksi UDP-yhteydet osoitteesta jvb.liveto.io porteista 30300-30500 tulisi sallia. Tavallisen käyttäjän ei yleensä tarvitse tehdä palomuuriin muutoksia, mutta mikäli kyseessä on esimerkiksi organisaation laite ja verkkoyhteys, joissa palomuurit ovat tiukemmat, teknistä vastaavaa voi pyytää tarkistamaan UDP-yhteydet.

Ongelmatilanteissa ota yhteyttä asiakaspalvelu [@] liveto.io tai 0600 30005 (1,78€/min) arkisin klo 9-17.

Chat

Täytä omaan profiilin mahdollisimman paljon tietoa, jotta verkostoituminen on helpompaa. Omaan profiiliin kannattaa lisätä:
* oma kuva
* oma nimi
* yritys / työpaikka
* toimenkuva

Profiilin lisätietoihin voi esimerkiksi tarkentaa, oletko etäosallistuja vai paikan päällä Messukeskuksessa.

Tapahtumassa on useampia chat-kanavia. Voit olla aktiivisena kerrallaan vain yhdessä, valitsemassasi kanavassa. Kanavan viestit näkyvät vain siinä kanavassa, johon ne on kirjoitettu. Pääset jakamaan reaktioita muiden osallistujien chat-viesteihin viestin perässä olevasta plus-painikkeesta.

Voit verkostoitua muiden osallistujien ja näytteilleasettajien edustajien kanssa myös yksityisviestien tai videopuheluiden kautta. Painamalla osallistujalistauksesta osallistujan nimeä, avautuu sinun ja hänen välillensä yksityis-chat.

Soittaaksesi videopuhelun toisen osallistujan kanssa, klikkaa yksityisviestinäkymässä ”Aloita videopuhelu tämän henkilön kanssa”. Ennen kuin toinen osallistuja on vastannut puheluun, voit valita kameran ja mikrofonin lähteet tai lopettaa puhelun punaisesta symbolista. Puhelun aikana voit jakaa ruudun, avata/sulkea mikrofonin, lopettaa puhelun, avata/sulkea kameran tai asetuksista valita kameran ja mikrofonin lähteet. Videopuhelu-ruutua voi klikkaamalla ja raahaamalla siirtää haluamaansa kohtaan näytöllä. Jos toinen osallistuja soittaa sinulle videopuhelua, näet pyynnössä hänen nimensä ja profiilikuvansa. Voit joko hyväksyä tai hylätä soiton.

Tapahtuman ohjelma ja kalenterivaraukset

Näet Eläinlääkäripäivien ohjelman alustan ylälaidasta, kohdasta "Ohjelma". Klikkaamalla aikaväliä voit lisätä kyseisen osion omaan kalenteriin. Tällöin saat ilmoituksen alustan ilmoituskeskukseen, kun kyseinen osio alkaa.

Jokaisella osallistujalla on virtuaalialustalla oma kalenteri, jota pääsee tarkastelemaan oman käyttäjäkuvakkeensa vierestä oikeasta ylänurkasta. Omaan kalenteriin ilmestyvät tähdellä merkityt osiot ja tapaamiset:
* Osallistujat voivat varata tapaamisia toistensa kanssa chatin Osallistujat-listauksesta.
* Toiselle osallistujalle voi lähettää kutsun esimerkiksi kahdenkeskiseen videotapaamiseen valitsemaansa ajankohtaan.
* Kutsun vastaanottaja saa tapaamisesta ilmoituksena pyynnön, jonka hän voi joko hyväksyä tai hylätä.

Videokeskusteluhuoneet näyttelyosastoilla

Voit keskustella edustajien kanssa videokeskustelutyökalulla eli sessioissa. Sessiot-osio ei toimi mobiilissa, joten käytä tähän tietokonetta. Jos sessioissa on teknisiä ongelmia, kokeile vaihtaa toiseen saatavilla olevaan verkkoon.

Ennen osallistumista sessioihin, tarkista kuulokkeidesi äänen ja mikrofonin toimivuus. Jos mahdollista, käytä tietokoneen mikrofonia ja kaiutinta. Mikäli äänen kanssa on ongelmia, tarkista asetuksista, että sinulla on oikea mikrofoni/äänilähde valittuna.

Keskustelemaan pääset kohdasta "Join". Mikrofoni ja kamera ovat alussa automaattisesti pois päältä. Hyväksy selaimesi asetuksista äänen ja kuvan käyttö. Jos vahingossa estät nämä, selaimen osoitepalkista löytyy työkalu niiden sallimiseen. MAC-käyttäjä: tarkista, että "Screen Sharing"ja "Screen Recording" ovat aktivoituna asetuksissa.
* Voit valita, haluatko pitää mikrofonin päällä kohdasta "Mykistys päällä/pois" ja haluatko pitää kameran päällä kohdasta "Käynnistä/pysäytä kamera". Jos symbolien päällä on vinoviiva, niin se tarkoittaa, että nämä ominaisuudet ovat pois käytöstä.
* Voit poistua keskustelusta painamalla punaista luuria tai klikkaamalla mihin tahansa muulle sivulle alustalla.
* Voit pyytää puheenvuoroa painamalla vasemmasta reunasta käden kuvaa.
* Oikean reunan kolmen pisteen symbolista pääset videokeskustelun lisäasetuksiin.