Lihantarkastus ja teurastamovalvonta

Keskiviikko 2.11.2022
Sali: Richard Hindersson

Lihantarkastuksen tekniikkaa/ Technologyin meat inspection

Puheenjohtaja: DVM Ann Moring, Finnish Food Authority

Edellisvuosilta tuttu Pellolta pöytään –osio uudistuu ja lihantarkastus ja valvontaeläinlääkäreiden luennot erotetaan omiksi osioikseen. Jatkossa teurastamon virkaeläinlääkärin työnkuvaan liittyviä aiheita käsitellään Lihantarkastus ja teurastamovalvonta -osiossa, joka järjestetään vuonna 2022 keskiviikkona. Osio mukailee kuluvana vuonna Eläinlääkäripäivien digitalisaatio yleisteemaa. Aiemmista vuosista poiketen luento-osiossa on kansainvälistä, pohjoismaista ilmettä. Aamupäivän luennoista vastaa etälihantarkastukseen perehtynyt ruotsalainen tiimi. Arja Helena Kautto ja Viktor Almqvist (Swedish Food Agency sekä Swedish University of Agricultural Sciences) sekä Victor Kardeby ja Anna Rydberg (RISE Research Institutes of Sweden) käsittelevät esityksissään etälihantarkastuksen mahdollisuuksia ja haasteita, käytännön rajoitteita ja luotettavuutta. Lounastauon jälkeen vuorossa on luennoitsijavieras Tanskasta. Marianne Sandberg (Technical University of Copenhagen) luennoi tietokoneen ja kameroiden avulla tehtävästä lihantarkastuksesta ja sitä varten rakennetusta Vet Inspector-työkalusta. Luento-osion päättää Ruokaviraston lihantarkastusyksikön yksikönjohtaja Mikko Turku, joka kertoo lihantarkastuksen modernisoinnista ja sen tulevaisuuden näkymistä meillä Suomessa. Lihantarkastus ja teurastamovalvonta -osio on suunnattu teurastamoiden virkaeläinlääkäreille sekä kaikille lihantarkastus- ja teurastamovalvontaa tekeville ja aiheesta kiinnostuneille eläinlääkäreille.

Aikataulu

Keskiviikko 2.11.

Koulutus järjestetään yhteistyössä TJS Opintokeskuksen kanssa