Hevoset

Keskiviikko ja torstai 8.-9.12.2021
Sali: Richard Hindersson

Keskiviikon puheenjohtaja: Hevossairauksien erikoiseläinlääkäri, Dipl. ACVIM Kati Vainio, Hevoslääkärikeskus Hippomedi
Torstain puheenjohtaja:  ELT, Dipl. ECEIM Kati Niinistö, ELTDK, Helsingin yliopisto

Neurologia

Hevoseläinlääkäreitä ja hevosista kiinnostuneita hemmotellaan toden teolla, sillä saamme luennoitsijaksi hevosneurologian isän, Martin Furrin. Furr on muun muassa kirjoittanut kirjan Equine Neurology. Koska saimme näin ison nimen puhumaan, päätimme pidentää hevososiota. Furr puhuu neurologiasta kahden päivän ajan, avajaispäivänä keskiviikkona ja vielä torstaina. Furrin tasoisen luennoitsijan saaminen Suomeen on kirjaimellisesti ”once in a lifetime” – tilaisuus, joten älä jätä tätä väliin mistään hinnasta! Luennot ovat tarkoitettu hevoserikoiseläinlääkäreille, mutta mukaan ovat tervetulleet toki kaikki hevosista ja neurologiasta kiinnostuneet nauttimaan mahtavasta luennoitsijasta ja hänen valtavasta tietotaidostaan.  

 

Perjantai 10.12.2021
Sali: Richard Hindersson

Perjantain puheenjohtaja: Hevossairauksien erikoiseläinlääkäri Ritva Kaikkonen, Oulun Hevosklinikka

Tarttuvat taudit

Epidemiatilanteenhallinnan johtotehtävät saattavat osua jokaisen hevosten kanssa toimivan eläinlääkärin kohdalle. Osaamista saatetaan kysyä maanantaiaamuna päivystysviikonlopun jälkeen Helsingin Ruskeasuolla tai keskellä yötä Ivalon perämetsissä. Tarttuvat taudit eivät tule kello kaulassa, joten aikaa valmistautumiseen ei yleensä ole. Pohjatieto tautien tunnistamiseen, taudinkulkuun, taudin leviämiseen ja leviämisen estämiseen olisi siis hyvä olla aivojen syvissä sopukoissa.

Eläinlääkäripäivien perjantaipäivä on pyhitetty tarttuville taudeille. Tarttuvista taudeista meille luennoi alansa supertähti Ann Cullinane Irlannista. Luennot ovat suunnattu niin yleispraktikoille kuin erikoistuneillekin hevoseläinlääkäreille. Tule päivittämään tietosi hevosen herpes-, korona- ja rotaviruksesta sekä influenssasta, virusarteriitista ja vielä muista, hieman epätavallisimmista tarttuvistataudeista, jottei sormi mene suuhun kymmenen kuumeilevan hevosen edessä.

Kirsikaksi kakun päälle olemme järjestäneet perjantai-iltapäiväksi tiukan tietopaketin sisäloisista hevosilla. Aiheesta luennoi hevosten sisäloisalan kruunaamaton kuningas Martin Nielsen. Aihealueella tapahtuu paljon ja joitain perinteisiä suosituksiakin on kyseenalaistettu. Haluatko tietää, mistä on kyse?  Ei kannata jättää väliin perjantain viimeisiä luentoja!

HUOM!
Ann Cullinane ja Martin Nielsen luennoivat etäyhteyden välityksellä.

Aikataulu

Keskiviikko 8.12.

Torstai 9.12.

Perjantai 10.12.

Koulutus järjestetään yhteistyössä TJS Opintokeskuksen kanssa