Pieneläimet

Eläinlääkäripäivien Pieneläimet

Torstai 17.9.2020, Yleispraktikot
Perjantai 18.9.2020, Erikoiseläinlääkärit

Torstain puheenjohtaja:
ELL, pieneläinsairauksien erikoiseläinlääkäri Kirsi Kemppainen, Eläinklinikka Hakametsä
Perjantain puheenjohtaja:
ELL, pieneläinsairauksien erikoiseläinlääkäri Lotta Axelson, Omaeläinsairaala Mevet

Pieneläinosion luennoilla pureudutaan kotimaisin voimin silmäsairauksien diagnosointiin ja hoitoon. Torstain luennot on suunnattu ensisijaisesti peruspraktikoille ja perjantain luennot jo aihealueen perusteet hallitseville. Pääluennoitsijan tietotaito sekä vankka opetuskokemus takaavat varmasti kaikentasoisille kuulijoille mielenkiintoista kuultavaa kumpanakin päivänä. Pieneläinosion pääluennoitsija on arvostettu ja pidetty Elina (Enna) Pietilä. Ennalla on mittava kokemus silmäpotilaista niin Yliopistollisessa eläinsairaalassa kuin yksityispraktiikassa ja hän on myös pidetty opettaja. Enna on suorittanut eurooppalaisen silmäsairauksien diplomaattitutkinnon (Dip.ECVO) ensimmäisenä, ja toistaiseksi ainoana suomalaisena. 

Torstaina perehdymme koirien ja kissojen silmätutkimuksen tekemiseen ja löydösten tulkintaan. Lisäksi kuulemme silmän lääkinnän ja tukihoidon periaatteista, luomien ja ripsien aiheuttamista silmäongelmista, komplisoituneista sarveiskalvohaavoista sekä kyynelfilmin ongelmista. Torstaina kuulemme myös päivityksen geenitestien käytöstä silmäsairauksien diagnostiikassa.

Perjantain aiheita ovat kissojen infektiiviset silmän pintasairaudet, sekvesteri ja eosinofiilinen keratiitti. Lisäksi kuulemme brakykefaalisten koirien ja kissojen silmäongelmista, kaihin diagnosoinnista ja hoidosta sekä epänormaalin silmänpaineen aiheuttamista ongelmista. Pisteenä i:n päällä ovat tapausselostukset, joiden avulla kertaamme opittua. Tarjolla on tänäkin vuonna monipuolinen ja käytännönläheinen sekä varmasti myös viihdyttävä koulutustilaisuus, joka on suunnattu kaikille pieneläinpraktikoille.

Torstai

Perjantai