Pieneläimet

Torstai 9.12.2021 Yleispraktikot
Perjantai 10.12.2021 Erikoiseläinlääkärit
Sali: Agnes Sjöberg

Torstain puheenjohtaja: ELT, pieneläinsairauksien erikoiseläinlääkäri, kliininen opettaja Susanne Kilpinen, ELTDK, Helsingin yliopisto
Perjantain puheenjohtaja: Professori, Dipl.med.vet., Dr.med.vet., Dipl. ECVIM-CA Thomas Spillmann, Helsingin yliopisto

Sisätaudeista: Maksaa, sappea, munuaisia ja vähän immunologiaakin

Pieneläinluennoilla kuullaan kattava tietopaketti koirien ja kissojen maksa- ja sappitiesairauksien diagnostiikasta ja hoitovaihtoehdoista. Lisäksi luvassa on päivitys muun muassa haastavien immuunivälitteisten sairauksien, proteinurisen munuaissairauden sekäakuutin munuaisvaurion diagnosointiin ja hoitoon.

Torstain luennot on suunnattu ensisijaisesti peruspraktikoille ja perjantain luennot jo aihealueen perusteet hallitseville. Pääluennoitsijan vankka opetuskokemus sekä tietotaito takaavat kuitenkin varmasti kaiken tasoisille kuulijoille mielenkiintoista kuultavaa kumpanakin päivänä.

Pieneläinosion pääluennoitsijana on kansainvälisesti hyvin arvostettu ja pidetty Ben Harris, MAVetMB, CertSAM, FLS, Dipl. ECVIM-CA, MRCVS. Ben valmistui vuonna 2002 Cambridgen yliopistosta Englannista ja hän erikoistui myöhemmin pieneläinten sisätauteihin Lontoossa. Ben on suorittanut eurooppalaisen ECVIM-CA diplomaattitutkinnon ja toimii tällä hetkellä Wear Referrals eläinsairaalan johtajana Bradburyssä Englannissa.

Torstaina perehdymme käytännönläheisesti maksa- ja sappitiesairauksien diagnostiikkaan ja hoitoon koirilla ja kissoilla. Saamme kuulla myös mielenkiintoista uutta tietoa magneettikuvauksen käytöstä haiman ja sappiteiden sairauksien diagnostiikassa sekä kissan kroonisen haimatulehduksen hoitovaihtoehdoista.

Perjantain aiheina ovat haastavammat immuunivälitteiset sairaudet, miten saada paras hyöty maksabiopsioista ja kuinka histopatologian tulos ohjaa hoitosuunnitelmaa. Iltapäivällä perehdymme proteinurisen munuaissairauden diagnosointiin ja hoitoon. Lisäksi kuulemme akuutista munuaisvauriosta sekä Yliopistollisessa Eläinsairaalassa tehtävästä dialyysihoidosta.

Tarjolla on tietorikas ja monipuolinen sekä varmasti myös viihdyttävä koulutustilaisuus, joka on suunnattu kaikille pieneläinpraktikoille.

Aikataulu

Torstai 9.12.

Perjantai 10.12.

Koulutus järjestetään yhteistyössä TJS Opintokeskuksen kanssa