Tuotantoeläimet

SIKA

Torstai 9.12.2021
Sali: Oscar von Hellens

Puheenjohtaja: Kunnaneläinlääkäri Kalle Hakala, Uusikaupunki

Onnistunut terveydenhuoltokäynti

Kuinka tehdään menestyksekäs terveydenhuoltokäynti eläinlääkärin ja psykologin näkökulmasta? Luennoilla tarjotaan työkaluja ammatillisen osaamisen kehittämiseen, työssä jaksamiseen ja uuden oppimiseen. Eläinlääkäri Ina Toppari on ETT:n toiminnanjohtaja ja eläinalan rautainen ammattilainen, jolta onnistuu jopa vanhan maatalon restaurointi. Topparin luento on käytännönläheinen tuhti tietopaketti sikapraktiikkaa tekeville eläinlääkäreille sisältäen praktiikkatietojen päivitystä ja uusia näkökulmia eläinlääkärin terveydenhuoltokäynneille. Psykologi Hanna Siefen on tietokirjailija, joka tietää, että asiantuntemus ja kokemus ovat hyödyllisiä, mutta jos uteliaisuus unohtuu, on vaikea taipua uusien ongelmien ratkaisemiseen. Siefen on innostava kouluttaja ja valmentaja, joka luennoillaan auttaa kehittämään omaa asiantuntemustaan ja nostattamaan uteliaisuuttaan.

Psykologian osaa luennoista suositellaan muillekin kuin sikapraktikoille.

Sikaosion yhteistyökumppanina toimii Zoetis!

NAUTA

Torstai ja perjantai 9.-10.12.2021
Sali: Oscar von Hellens

Torstain puheenjohtaja: Kunnaneläinlääkäri Anu Korpikallio, Itä-Savon sairaanhoitopiirin ky  
Perjantain puheenjohtaja: Apulaisprofessori Heli Simojoki, Helsingin yliopisto

Tarttuvat taudit

Nautaosion ohjelma keskittyy tarttuviin tauteihin. Torstaina Tiina Autio kertoo Suomen tautitilanteesta ja tautiseurannoista. Tämän jälkeen Hanna Lounela luennoi eläintautivastustuksesta. Hän käy muun muassa läpi, miten eläinlääkärin tulee toimia epäillessään vastustettavaa eläintautia märehtijällä. Lisäksi kuulemme, miten lääkitsemislainsäädäntö muuttuu ja miten muutokset vaikuttavat tuotantoeläinten lääkintään. Lääkitsemisluennon pitää Saija Kalenius.

Perjantaina aamupäivällä puhutaan nautojen hengitystieinfektioista. Professori Maria Stokstad luennoi nautojen RS- ja koronavirusinfektioista ja Norjan kokemuksista niiden eradikaatiossa. Aamupäivän päätteeksi kuulemme Vera Talvitien esityksen Mycoplasmabovis – riskinhallinnasta lypsykarjatiloilla.

Perjantai-iltapäivänä keskitymme ihon ongelmiin. Iltapäivän aluksi Seppo Saari kertoo meille naudanihon loisista. Päivä päättyy Hertta Pirkkalaisen luentoon, mitä praktikon tuleetietää sorkka-alueen ihotulehduksesta, DD:stä.

HUOM! Maria Stokstad luennoi etäyhteyden välityksellä!

Aikataulu

Torstai 9.12.

Perjantai 10.12.

Koulutus järjestetään yhteistyössä TJS Opintokeskuksen kanssa

Liiketoiminta ja työelämä

Keskiviikko 8.12.2021
Sali: Väinö Kankaanpää

Puheenjohtaja: ELL, toimitusjohtaja Chita Wahlroos, Eläinklinikka Avec

Työhyvinvointi, resilienssi ja jaksaminen someaikana

Mediayhteiskunta on tuonut myös eläinlääkäreiden arkiseen työhön uuden ’medioidun’ toimintaympäristön, jossa väärä ja oikea tieto, tunteet, somekohut, skandaalit ja erilaiset moraaliset paniikit leviävät hetkessä. Keskiviikon Liiketoiminta ja työelämä -osioon aiheesta tulee puhumaan mediastrategi, tietokirjailija, tutkija, viestinnän ja johtamisen valmentaja Lilly Korpiola, joka on tutkinut muun muassa somekohujen medialogiikkaa. Luennolla käsitellään viimeiseen tutkimustietoon perustuen omaan jaksamiseen ja resilienssin vahvistamiseen liittyviä teemoja. Lisäksi käymme läpi mediayhteiskunnan ja sosiaalisen median vaikutusta omaan työhön. Miten suojautua somekohuilta ja nettiväen vihalta?