Tuotantoeläimet

NAUTA

Torstai ja perjantai 3.-4.11.2022
Sali: Oscar von Hellens

Puheenjohtaja: Kunnaneläinlääkäri Elina Rintala, Ilmajoki

Lypsyrobotin kertomaa
Nautojen aperuokinnan ABC

Tervetuloa vuoden 2022 nautaosioon! Tarjolla on mahdollisimman käytännönläheistä tietoa lypsyrobottien tarjoaman tiedon tulkinnasta, aperuokinnan perusteista ja sudenkuopista sekä separoidun lannan käytöstä kuivikkeena. Näistä nykyaikaiseen navettaan liittyvistä aiheista eläinlääkäreidenkin on tarpeellista tietää! Luennoitsijoilla on paitsi jykevä kosketus käytännön työhön myös vankka teoriaosaaminen taustalla. Osio tarjoaa varmasti kokeneillekin praktikoille uutta ajateltavaa.

SIKA

Perjantai 4.11.2022
Sali: Oscar von Hellens

Puheenjohtaja: Kunnaneläinlääkäri Jouko Jakala, Urjala

Vapaaporsitus

Sikaosiossa keskitytään asioihin, joista jokaisen valveutuneen sikalanterveydenhuoltokäyntejä tekevän praktikkoeläinlääkärin tulee olla tietoinen. Pidetty ja selkeäsanainen professori Anna Valros puhuu vapaaporsituksesta. Aihe on ajankohtainen ja tärkeä sekä eläinten hyvinvoinnin että nykyisen maataloustukipolitiikan kannalta. Väitöskirjatutkija ja agronomi Hilkka Koskikallio kertoo meille omista tutkimusaiheistaan, hännänpurennasta ja tuottajien motivaatiosta hännänpurennan ennaltaehkäisyyn. Päivän päättävällä luennolla Sikayrittäjien projektieläinlääkäri Kati Näsärö keskittyy siihen kaikkeen digiteknologiaan, jota meillä jo on käytössä, tulee olemaan 2020-luvulla ja tulevaisuudessakin. Digiteknologiaa käsitellään eri näkökulmista, mutta kantavana lankana on teknologia eläinten ja tilallisten hyvinvointia lisäävänä tekijänä.

Aikataulu

Torstai 3.11.

Perjantai 4.11.

Koulutus järjestetään yhteistyössä TJS Opintokeskuksen kanssa

Liiketoiminta ja työelämä

Keskiviikko 8.12.2021
Sali: Väinö Kankaanpää

Puheenjohtaja: ELL, toimitusjohtaja Chita Wahlroos, Eläinklinikka Avec

Työhyvinvointi, resilienssi ja jaksaminen someaikana

Mediayhteiskunta on tuonut myös eläinlääkäreiden arkiseen työhön uuden ’medioidun’ toimintaympäristön, jossa väärä ja oikea tieto, tunteet, somekohut, skandaalit ja erilaiset moraaliset paniikit leviävät hetkessä. Keskiviikon Liiketoiminta ja työelämä -osioon aiheesta tulee puhumaan mediastrategi, tietokirjailija, tutkija, viestinnän ja johtamisen valmentaja Lilly Korpiola, joka on tutkinut muun muassa somekohujen medialogiikkaa. Luennolla käsitellään viimeiseen tutkimustietoon perustuen omaan jaksamiseen ja resilienssin vahvistamiseen liittyviä teemoja. Lisäksi käymme läpi mediayhteiskunnan ja sosiaalisen median vaikutusta omaan työhön. Miten suojautua somekohuilta ja nettiväen vihalta?